top of page

rustige yoga

De yogalessen bestaan uit een combinatie van zachte stretch poses, krachtige poses, ademhalingsoefeningen, energetische oefeningen en mindfulness. Het tempo ligt in alle lessen vrij laag maar geeft zo de mogelijkheid om diep in te werken. De nadruk ligt niet zozeer op kracht en snelheid maar meer op correcte lichaamshouding en op het leren ontdekken van je grenzen en die te leren accepteren door een groeiend bewustzijn. 

Mindfull yin yoga

  Balans 

    Yoga gaat vooral om balans: in lichaam, adem, geest.

         Voor het lichaam is het daarom optimaal om in een yogales

zowel actieve, dynamische poses te doen als rustige, statische houdingen.

    De actieve poses spreken meer de spieren aan en maken het lichaam krachtig, terwijl de rustigere yin yoga poses meer het dieper gelegen bindweefsel rondom de gewrichten en de organen aanspreken en het lichaam soepeler maken.

Een zachte stretch binnen onze veilige  grenzen zorgt voor het behoud van een maximale bewegingsvrijheid in onze gewrichten. De poses kunnen zowel preventief als herstellend werken en brengen meer flexibiliteit in lichaam, mind en emoties. 

 

​Met behulp van attributen kan de stretch in de pose optimaal  aangepast worden aan ieders lichaam want als er in het lichaam

een te grote weerstand is, is dat niet gunstig omdat dit de doorstroming in die regio verhindert.

  Het observeren van jezelf

  met volle, open aandacht en zonder oordeel

is heel belangrijk in de yoga.

Tijdens de poses word je uitgenodigd om stil te worden en toeschouwer te worden van jezelf waarbij je alle sensaties in je lichaam observeert. Dit leert ons onze grenzen te ontdekken en te accepteren.

We observeren ook voortdurend onze adem in zijn natuurlijk ritme wat ons leert bewuster te worden van onze adem in het dagelijks leven.

    Een voortdurende focus op je ademhaling en op alle sensaties, gedachten en emoties houd je in het NU.

De aandacht en concentratie op alle aspecten van ons 'zijn' zet een subtiel bewustwordingsproces in gang.

 

IMG_7902.JPG

Het is heel belangrijk om voor de les eventjes te melden of er bepaalde medische problemen of blessures zijn zodat er op een subtiele manier mogelijke aanpassingen gegeven kunnen worden. Als je zwanger bent of net bevallen, is het aangewezen om niet te diep in de houdingen te gaan aangezien je ligamenten dan laxer zijn. 

bottom of page